Tipegőkert Bölcsőde ünnepi megnyitója

kistersegiovoda küldte be 2021. 07. 14., sze – 15:15 időpontban

Az önkormányzat sikeres projekjének köszönhetően a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda július 15-től egy korszerű, minden szakmai igényt kielégítő feladat-ellátási hellyel bővült. A Tipegőkert Bölcsődében kettő, egyenként maximum 14 fős csoportszoba került kialakításra, mellyel összesen 28 új férőhely létesült Gyomaendrődön.

Az ünnepályes átadón beszédet mondott Toldi Balázs polgármester, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Kovács Péterné intézményvezető.

Örömteli, és egyben felelősségteljes számunkra az új kihívás. Igyekszünk jó gazdái lenni a Tipegőkert bölcsődének és élményekben, tevékenységekben gazdag szakmai munkát biztosítani a legfiatalabb korosztály nevelése és gondozása során.

Böjte Csaba szerzetes Füveskönyvéből idézve "Minden, ami él, arra vágyik, hogy nagyra nőjön, kibontakozzon, virágot hozzon, gyümölcsöt érleljen. A gyermek is, aki ránk van bízva, egész biztos, hogy szeretne a kör közepére kerülni, valaki lenni, a benne lévő értékeket közkinccsé tenni."

A mi szerepünk abban áll, hogy ebben a modern, gyermekbarát környezetben biztosítsuk a szakmai hátteret a gyermekek képességeinek kibontakoztatásához, a családok támogatásához.

Fontosnak tartjuk, hogy minden kisgyermek teljes mértékben élje meg azt az életszakaszt, amiben éppen van, hisz a kisgyermekkori nevelés és tanulás pótolhatatlan jelentőségű az egészséges személyiségfejlődéshez.

Az ünnepségen Toldi Balázs polgármester és az intézményvezető-helyettesek köszöntötték a Tipegőkert Bölcsőde leendő munkatársait, hisz az új munkahely egy újabb mérföldkövet jelent mindannyiuk életében. Valljuk, hogy a gyermekek akkor érzik jól magukat majd a bölcsődénkben, ha érzelmileg és fizikailag is biztonságban tudhatják magukat. Ennek a kulcsa pedig a fizikai környezet mellett  a velük foglalkozó kisgyermeknevelők, bölcsődei dajkák személyisége. A kisgyermeknevelés igazi élethivatás mely optimista életszemléletet feltételez.

Kedves Kollégák!           

Kívánjuk, hogy választott hivatásotokban sok örömötök teljen. Érezzétek jól magatokat a Kistérségi Óvoda és bölcsőde csapatában, legyen részetek minél több munkahelyi és egyéni szakmai sikerben. Kívánom, hogy innovatív, aktív, elkötelezett szakmai közösség tagjaiként dolgozzatok itt a Tipegőkert Bölcsiben. Maradjatok olyan lelkesek, kreatívak és igényesek munkátokban, mint ahogy arról már bizonyosságot adtatok az elmúlt napokban, hisz a bölcsődénk barátságos, otthonos és tiszta belső környezete a ti kezetek munkáját dícséri. 

 

A bölcsőde 2021. augusztus 2-tól várja a kicsiket. A szabad férőhelyekre továbbra is folyamatos a beiratkozás.