Tájékoztatás a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!
Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában.
Az egyedi eljárási szabályok nem változtattak azon a fontos jogosultságon, hogy a szülők továbbra is szabadon választhatják meg, hogy településünk melyik óvodájába kívánják beíratni gyermeküket.
Minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. – köteles legalább napi négy órát óvodába járni.
A beiratkozás időpontja: 2020.04.02-2020.04.21.
A veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel a szülők elsősorban
telefonon
a gyermek nevének, születési dátumának, lakcímének és a választott óvoda nevének bediktálásával
vagy a szandeknyilatkozat.docx letölthető szándéknyilatkozattal elektronikus vagy postai úton jelezhetik a kiválasztott óvoda felé, hogy gyermeküket az adott intézménybe kívánják beíratni.
A szándéknyilatkozat papír alapon is elérhető a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Portaszolgálatán.
Óvdáink elérhetőségei:
06/20/405-2596
06/20/591-9383
ovodavezeto@gyomaendrod.hu
A mobiltelefon számok minden óvoda esetében munkanapokon 8-16 óráig hívhatóak.
Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy amennyiben telefonon jelzik beiratkozási szándékukat, úgy a kiválasztott óvoda időpont egyeztetése alapján személyesen is meg kell jelenniük 2020. április 20. napjáig az érintett óvodában. Kérjük, hogy ez esetben az óvoda által kiküldött értesítéseknek megfelelően járjanak el.
Amennyiben elektronikus vagy postai úton juttatják el a szándéknyilatkozatot az érintett óvodához, úgy a személyes megjelenésre későbbi időpontban, a veszélyhelyzet elmúltával lesz lehetőségük.
A felvétel eredményéről minden esetében felvételi határozat készül, mely elektronikus formában megküldésre kerül a szülőknek, legkésőbb április 30-ig.
További kérdés esetén telefonos, vagy e-mail megkeresésre szívesen állunk rendelkezésre a fentebb megadott elérhetőségeken.

CsatolmányMéret
Fájl szandeknyilatkozat.docx17.41 KB
Tájékoztatás a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról

Ossza meg ismerőseivel!