"Szelektíven gyermekszemmel" - Projektzáró programok

kistersegiovoda küldte be időpontban
Intézmény

A Gyomaendrőd Város Önkormányzata által elnyert pályázat a hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fókuszáló városi programok szervezését támogatta, melynek megvalósításában intézményünk is aktívan részt vett.
A pályázat keretein belül március 10-én került megrendezésre az Elektronikai hulladékgyűjtési verseny, melyet a város óvodái és iskolái számára szerveztünk meg. Az akció az idén is igen nagy népszerűségnek örvendett, összesen 13 óvodai csoport, 13 alsó tagozatos osztály és 13 felső tagozatos osztály regisztrálta magát a versenyre. Összesen 8134 db elektronikai készülék gyűlt össze, melyek között legnagyobb mennyiségben a szórakoztató elektronikai berendezések szerepeltek. Az eredmények mellett egy másik nagyon fontos momentuma a versenynek, a közösségek példaértékű összefogása, együttműködése, amit az akció során megtapasztalhattunk.
Március 17-én a Varga Lajos Városi Sportcsarnok adott helyet a "Szelektív szombat" projektzáró rendezvénynek. A gyermekek és szüleik Izgalmas öko-labirintusban tehették próbára tudásukat a környezettudatos szemléletformálás jegyében.
A népszerű Alma Együttes koncertjén kicsik és nagyok is tartalmasan, felhőtlenül szórakoztak ezen a délelőttön.

További képek a galériában