Maci nap a Százszorszép Óvodában

kistersegiovoda küldte be időpontban
Intézmény

A Százszorszép Óvodában hagyomány, hogy az időjárással kapcsolatos népi megfigyelés napján, február 2-án Maci napot rendezünk. Ha ezen a napon, azaz Gyertyaszentelő napján a medve kibújva a barlangjából meglátja az árnyékát, akkor sürgősen visszabújik, úgy gondolván, hogy még sokáig tart a tél. Azonban, ha borult az ég, akkor hamarosan jön a tavasz.
Ez alkalommal is közösen készültünk a családokkal, de igazából az egész hetünk a mackókról szólt. Óvodánk folyosóján közel 300 darabból álló „Maci kiállítást” rendeztünk be a gyermekek által otthonról hozott kedves kis plüss mackókból.
Az óvónénik bábjátékkal kedvestek a gyermekeknek, mely természetesen a mackókról szólt, majd közösen dalos játékokkal és versekkel csalogattuk ki a medvét a barlangjából.
Nem maradhatott el a mackó finomságokkal teli tízórai sem, melyre a szülők sok-sok meglepetéssel készültek a gyerekeknek.
Ezen a napon az időjárás kedvezett számunkra, hisz a medve nem látta meg az árnyékát a borongós időben, így bízunk benne, hogy hamarosan megérkezik a tavasz.