"Itt van az ősz..."

A nyári időszakot követően szeptember első napjaitól újra  gyerekzsivajtól hangosak óvodáink, tele az első napok izgatott élménybeszámolóival, a várva várt viszontlátásokkal.

Nagy örömmel vártuk új kiscsoportosainkat is. Intézményünkben 57 kisgyermek kezdi meg az óvodás éveket. A kicsik beszoktatása egy folyamat, melyet kiemelt figyelemmel, türelemmel, toleránsan, fokozatosan végzünk, természetesen a családok és az óvodai szakemberek közös együttműködésével. Ebben az időszakban fontos, hogy a kicsikben minél hamarabb kialakuljon az érzelmi biztonság, hogy jól érezzék magukat az óvó nénik, dadus nénik, és a többi ovis társaságában.   A minél kevesebb leválási nehézséggel történő beszokás kellően megalapozza a sikeres óvodai éveket.

Gyomaendrőd Város önkormányzata és a Cseppke Óvodai Alapítvány támogatásával nagy gondot fordítunk arra, hogy a gyermekeket olyan óvodai épületekben tudjuk fogadni, amely egészséges, biztonságos és barátságos környezetet nyújt, ahová a gyermekek örömmel érkeznek. Az idei nyáron is megtörténtek a felújítási, karbantartási munkálatok mindegyik óvodánkban. A Százszorszép oviban teljes körű festés és a belső nyílászárók mázolása is megvalósult, új parkettát és ablakokat kapott a Süni csoport, a Breki csoportban pedig kisebb átalakítással bővítettük a teret. Az udvaron pedig új kerti pavilon épült a gyermekek számára. A Csemetekert oviban új villámhárító rendszer került kiépítésre.

Augusztus 1-től indult a Csemetekert Óvoda bővítésére és felújítására elnyert TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00007 kódszámú, "Az óvodai szolgáltatás minőségének fejlesztése a Gyomaendrőd – Csárdaszállás - Hunya Kistérségi Óvoda Csemetekert Óvoda feladat-ellátási helyén" című pályázat megvalósítása, jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik. Várhatóan a tavasz folyamán kezdődik az új 60 m2-es tornaszoba és a hozzá tartozó tornaszertár építése, valamint az udvar felújítása, melynek területe az önkormányzat által vásárolt telekkel bővül. Megújul a meglévő épület homlokzata is, valamint a kazán cseréje is megtörténik. Az épülethez tartozó parkolóhelyek kialakítására is sor kerül. A beruházás eredményeként a Csemetekert óvoda is korszerű, energiahatékony infrastruktúrával és az európai normáknak megfelelő intézményi környezetben fogadhatja az endrődi városrészből érkező gyermekeket.  

 

"Itt van az ősz..."

Ossza meg ismerőseivel!