Békés megyei Zöld Óvodák szakmai találkozója 2022.

kistersegiovoda küldte be időpontban
Intézmény

Békés megye Zöld Óvodái részvételével szervezett szakmai találkozót 2022. április 29-én a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézménye, mint az Agrárminisztérium és az Oktatási Hivatal Bázisintézménye.

A tanácskozás és workshop azokat a Békés megyei óvodai szakmai közösségeket hivatott erősíteni, akik a fenntarthatóság pedagógiájának területén elhivatottak, és tevőlegesek.

Bíró Gyula igazgató, c.e.docens, a GFE Nevelés- és Társadalomtudományi Intézetének oktatója programmegnyitójában kiemelte a gyermeki szemlélet formálás, a példaadás feladatát, és elismerését fogalmazta meg Békés megye „zöld intézményei” felé. Lizanecz Edina az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága kisgyermekkori-óvodai szakreferens előadásában kapott a közönség összefoglalást azokról a rendszerszintű törekvésekről, amelyek meghatározzák az óvodapedagógia ezen területét.

A délelőtti program a Békés megyei Zöld Óvodák bemutatkozásával folytatódott. A környezetpedagógiai jó gyakorlatokkal dolgozó pedagógusok workshop keretében ismerhették meg egymás munkáját, azt a gazdag és elkötelezett pedagógiai tevékenységet, amelynek fókuszában az óvodás gyermekek és szemléletformálásuk áll.

A szakmai fórumon képviseltük a Százszorszép, Margaréta, Csemetekert óvodáinkat. Hunya Imréné intézményvezető-helyettes, zöld óvoda koordinátor mutatta be a nevelőtestületünk és a családok közös munkájának eredményeit, értékeit ezen a kiemelkedően fontos területen.

Bajomi-Nagy Éva igazgatóhelyettes, vezetőtanár irányításával a program a Körös-Maros Nemzeti Park Látogatóközpontjában folytatódott.