Grassroots Fesztivál Mezőberényben

kistersegiovoda küldte be időpontban
Intézmény

Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké, a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal.
A Grassroots az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is. Az Európai Szövetség, az UEFA Grassroots-programján keresztül is igyekszik erősíteni azon meggyőződését, mely szerint a labdarúgás nem az elit sportja, éppen ellenkezőleg: bárki számára könnyen hozzáférhető, hasznos szabadidős tevékenység.
2017. október 18-án, a Mezőberényi Sportpályán rendezték meg az őszi Grassroots Fesztivált, melyen megkülönböztetett szeretettel köszöntötték az első ízben regisztrált Ovi-Focis kis csapatunkat. A Bozsik Intézményi Program keretében öt korosztály összehangolt mozgásos tevékenységére került sor, melyet oktatási intézmények testnevelői, edzői és a helyi futball klub szakemberei irányítottak.
A több színterű, változatosan berendezett műfüves sportpályán a Százszorszép ovisok is megmutathatták kitartásukat, álló-, motoros-, koordinációs képességeket és természetesen a futball örömeit is átélhették.